Photo a day 10: Childhood

VARNING FÖR NAKENCHOCK!

Hoppsan hejsan. Jag tror bestämmt att mina bloggfingrar har frusit fast i kylan, men nu har jag tinat upp dem igen så nu kör vi :)

Jag saknar att vara liten ibland, slippa alla bekymmer om ekonimi, läxor och allt vad det kan vara. Att bara leva i nuet som man gjorde när man var liten, iaf jag.
När jag var liten (mindre) minns jag som mest positivt och jag var ett lyckligt och bortskämt barn. Lagade en av mina föräldrar mat som jag inte tyckte om, ja då lagade den andra egen mat till mig som mamma/pappa visste att jag gillade. Yes jag fick det serverat på silverfat!

Ska man bada kan man göra något kul av det :)

Min familj består av mamma Lena, pappa Kjell och tre storebröder, Johnny, Jonas och Joakim (lägg märke till att alla mina brödrar börjar sitt namn på "Jo" och jag skulle ha hetat "Jo"sefine, men min ena bror tyckte det var så fult (tycker inte jag!) så jag fick heta Marie istället.

Jag, mamma och pappa var ofta ute med husvagnen minst en gång per år, och jag älskade det! Jag har sagt att när jag i framtiden har barn och de (2 barn ska jag ha) är såpass stora så ska jag ha en husvagn och campa för det är något magiskt med det.

Jag och pappa.

Min pappa dog för snart 6 år sedan, bara några dagar innan jag skulle fylla 20 år.
Saknaden är enorm!


Photo a day 9: Daily routine

Min dagliga rutin som jag börjat med sen två månader kanske handlar om att vakna på morgonen. Jag har alltid varit morgonpigg men de senaste månaderna har varit jobbigt att gå upp och det värsta är att jag har börjat snooze och inte lite heller.
Vet inte hur ofta jag snooze innan jag vaknat till lite granna, sen tar jag mobilen och kollar vad som hänt på Facebook. Inte för att jag är värsta fb nörden (eller jo lite) utan för att du lyser det från skärmen och jag är tvungen vakna till för att se ordentligt.

Egentligen borde det räcka att bara kolla fb, men nej då går jag igenom de bloggar jag följer och avslutar med att svara på worldfeud så jag får morgon hjärngympa. Det hela resulterar i att jag får ställa klockan ca 45 min innan jag ens ska gå upp.

Detta är en ful ovana/rutin som jag borde banta ner tidsmässigt och hellre får sova några minuter extra.


Photo a day 8: Your sky


Jag tänkte att nä nu fasen får det bli ändring på min träning (som i stort sätt var obefintlig innan) så jag började dagen med att ta en timmes promenad, och dagens utmaning är att fota himmlen, men så tidigt på morgonen var det väldigt mörkt. Så jag tog tre bilder för att dela med mig av soluppgången i Skummeslövsstrand.

I början av promenaden, på min gata.


Mitten av promenaden, på Skummeslövsstrand stranden.


I slutet av promenaden, på min gata en timme senare.


Dans, sång och kalvar


I lördags hade jag några klasskompisar hemma på tjejkväll och vi åt god kvällsmat (som pojkvännen snällt lagade till oss innan han åkte) och hela natten, ja ordagrannt hela natten dansade vi och sjöng. Vid halv sex på morgonen började vi bli trötta så vi låg ner på golvet och sjöng för det var för jobbigt att stå, men det gick bra det med :)

Dagen efter tog vi en promenad till stranden och avslutade med att köpa nybakade frallor och lagom till vi kom hem hade Petter dukat fram frukosten, lyx!
Efter det var några nyfikna på att kolla på kossor, framförallt kalvar, så vi åkte till Skottorps säteri och kollade på de super söta kalvarna.

Den sötaste av alla kalvarna var helt klart denna goingen.


Den är så söt när den har ett litet täcke på sig.
Photo a day 7: Favourite

Oops jag var visst för trött för att orka blogga igår... men "bättre sent än aldrig"!

Jag skulle vilja lägga till ett ord efter favorit och det är blomma, så ämnet blir favorit blomma. För mig är det lätt som en plätt att väja favorit blomma, och vinnaren blir.... tulpaner!
De finns i så många olika färger och vissa skiljer även på formen, they are soooo beautiful.

Häromdagen köpte jag nya fina tulpaner för de gamla hade gjort sitt.
Jag tror att jag kommer ha tulpaner konstant från nu tills sen våren. De är tacksama på många sätt, de är billiga och håller sig fina under en lång tid.Photo a day 6: Makes you smile


Ja något som får mig att både le, skratta, gråta bli tokig på är våran katt, Ludde. Oftast minns man bara det positiva, men våran katt är väldigt speciell så vi minns nog mest alla hans knasigheter, men det får jag ta i ett annat inlägg för idag ska det handla om leenden.

Senast som idag så fick jag mig ett gott skratt av honom (men samtidigt börjar man undra hur det står till där uppe hos honom) då han är extremt fixerad av vattenkannan som jag har att vattna blommorna med. Han vägrar att dricka vattnet som han har i sin vattenskål utan mycket hellre dricker smutsigt vatten i en vattenpöl utomhus. Men när jag vattnar blommorna ska han ALLTID dricka ur den vilket jag brukar tillåta honom ibland så han får i sig lite friskt vatten ibland.

Så idag följde han vattenkannan med blicken och var djupt fokuserad på den, så han la inte märke till att det kom en vägg som han gick rakt in i.. Ja vad ska man säga, skratta eller gråta.. jag skrattade!

Jag har valit ut några bilder (gick inte att bara välja en bild) på Ludde där man inte kan låta bli att dra på mungiporna av hans miner och sovställningar som är lite...udda.

I vårat förra hus när Ludde var på bushumör la han sig uppe på garageporten, och det är just hans min som får mig att le "Vaddå, jag har inte gjort något, jag får faktiskt ligga här!"


"Om jag sover räv och lägger mig som om jag ger mig och ser söt ut, kanske matte förlåter mig för att jag klättrade i gardinen tidigare!"


"Vaddå, det är visst skönt att ligga såhär och sova!"


"Tjena gullet!"

Om du redan nu är nyfiken på morgondagens utmaning kan du klicka här för att kolla.

Photo a day 5: Something you wore

I'm totally love myskläder! Jag hinner knappt innanför dörren när jag kommer hem förrän myskläderna åker på. Jag avskyr att ha tajta jeans när jag ska sitta i soffan och kolla på tv/film.
Jag är stödmedlem i Vindrarps VolleybollKlubb där Petter spelar och jag behövde nya myskläder (tyvärr slits de fort när jag använder det ofta) och klubben skulle beställa nya träningskläder (uppvärmnings kläder) så jag passade på att beställa ett par jag med. Så jag går runt här hemma som en sponsor för klubben :)Badtunna

I helgen som var hyrde vi en badtunna som man har utomhus. Det är såå skönt att bada i tunnan när det är kallt ute.
Hur man värmer upp vattnet är inte att hälla i varmvatten, för det svalnar fort, utan man får elda så det blir vart och förblir varmt under tiden man badar. Det varma vattnet ligger överst på ytan och det kalla vattnet längst ner i tunnan, så man måste röra om ibland. Vad gör man då, jo man tar var man har och vi har en åra, så Petter han rodde runt i badtunnan.


Här har vi laddat upp med öl och cider så det är lättillgängligt när man badar så man slipper gå upp för att hämta. Mycket smidigt!

Glada badgäster, eller vissa ser glada ut iaf.

Efter allt badande var det dags att spela/dansa, så här kan det se ut...photo a day 4: Letterbox

Jaha idag är utmaningen att blogga om min brevlåda och ta en bild på den.


Som jag nämnde i första utmanings inlägget så skrev jag att vi har bott i huset i lite mer än ett år, och redan då ville jag byta ut brevlådan till en sådan som man kan låsa så ingen nallar våra räkningar (är tyvärr oftast det vi får i brevlådan) och under stormen Berit så blåste brevlådan sönder och det inlägget kan du läsa här, men Petter lagade brevlådan så inte ens då fick jag en ny brevlåda.

Upptäckte till min stora förvåning att vi tydligen fått ett klistermärke om att vi ska få Hallandsposten (har visseligen fått den i två dagar nu) men det är mer än vad jag vet om att vi beställt att vi ska ha.
Laholmstidningen vet jag om att vi har, denna tidningen har vi mest för att det brukar stå om Petter och hans spelarkompisar när de har match, han spelar volleyboll i Vindrarps Volleyboll Klubb.


Photo a day 3: Something you adore

Att vara i stallet brukar jag säga är en form av terapi. Är man ledsen när man åker dit, åker man alltid hem med glatt humör, man släpper alla stress och orolighets tankar och bara njuter och är sig själv.

Jag har haft egna hästar tidigare, en ponny, Mascot född 1987 som var New Forest/Arab och otroligt snäll förutom när jag skulle rida ut med andra då han väldigt gärna ville sticka iväg med mig. Som tur var hade jag oftast min barndomsvän Lisa och hennes ponny framför oss som fick agera bromskloss.


Mascot

Sen hade jag även en stor häst, Odessa född 1996 som var ett Holländskt halvblod, FUXSTO (som sägs vara de hästar med mest humör) som inte var lika snäll som ponnyn... Hon var mer vild än tam! Det var inte så många som vågade rida denna specialla dam. Hon har orsakat att jag har problem med framförallt min höft men även ett par kotor i ryggen och detta hände för 7 årsen (oj vad gammal jag är!) och har fortfarande problem med höften.


Odessa

Odessa


Om jag har slutat rida för det?
Nej!
Jag är idag medryttare (tar hand om någon annans häst) till två olika hästar så jag är i stallet 2-3 dagar i veckan. De mest stressigaste dagarna i skolan är det riktigt skönt att komma till stallet och bara släppa allt och samla nya krafter.


Photo a day 2: Breakfast


Dagens frukost ser inte riktigt ut som den brukar pga att kylen är tom, eller tom och tom, den är full av massa mat eftersom vi har Linas matkasse och den kom igårkväll, men kylen är tom på frukost. Så dagens måste är att handla frukost.Dagens frukost bestod av att jag fick skrapa ur den sista yoggin för att få några droppar, kokade några ägg och åt det och sist men inte minst ett glas uppfiskande juice.

I vanliga fall brukar jag äta keso blandat med kokt ägg och juice brukar jag dricka till frukost oavsett vad jag äter, ibland tar jag mjölk istället.
Jag brukar även äta "knark" som vi kallar det här hemma, men det heter Kvarg och är en sort ost och till det använder jag saft som "sås". Kvarget ser lite ut som gröt och saften som jordguubbssaftsås, men det smakar lite lika gott, men ska tydligen vara nyttig så jag tänkte ge det ett försök.


Photo a Day 1: YOU

Nu börjar utmaningen och idag handlar det om mig, bara mig.
Med mig menas JAG och jag heter ju Marie. Jag föddes en fin vårdag den 18 mars 1986 vilket blir att jag snart (om 62 dagar, men vem räknar?!) fyller 26 år.


Bor i ett relativt nytt hus (byggt 2008) med min sambo Petter och Ludde, alltså Petter är min pojkvän och Ludde är katten, inte tvärtom.

Challenge

Ja jag lovade er att starta en rolig grej för någon dag sen, så idag avslöjar jag vad det är. Nyfiken? Hittade en bild och en utmaning med start den första januari, men hittade den inte förrän senare så det får gå ändå.Så nu kommer jag att blogga minst en gång om dagen i 31 dagar med en garanti att det blir en bild varje dag.
Vad tycker ni om det? Varför inte, börja du med och utmana mig :)

Hipp HURRA

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej för det är Annies 25-års-dag!
Ett stort GRATTIS!

Fixat

Sådär ja. Tack vare blogg.se support hjälp fick jag ordning på bloggen igen. :)

Om jag hinner imorgon (det kommer iaf att komma innan måndag!) tänkte jag starta en rolig grej som kommer pågå i flera dagar i rad. Nyfiken?

Det är det här som kallas för cliffhanger ;)

Blogg fnatt

Jag vet inte vad som har hänt med min blogg. Innan jag började ta bort julen från bloggen började den krångla, ena inlägget ligger där min kategori lista ligger... Väldans knepigt!
Försökte fixa till det när jag städade bort julen får att få in lite mer vårkänsla, men lyckades inte.

Nyårslöfte

Har ni några nyårslöften?
Jag har ett nyårslöfte och det är att jag ska ha godis uppehåll (pop corn är tillåtet att äta) men jag har inte riktigt bestämt mig hur länge jag ska hålla uppe. Minst en månad! Funderar på att ha uppehåll till min födelsedag (mitten av mars) eller om jag ska hålla uppe längre. Vad tycker ni?

De första dagarna efter nyår var jobbiga för under hela julen har jag nästan bara ätit julmat och godis. Sockerkick som heter duga! Men efter en vecka lugnade det ner sig. Jag har till och med hunnit avstå godis på kalas i år utan problem. Den riktiga utmaningen kommer när det är dags för mensen, då är jag extremt sugen på choklad, mjölkchoklad ska det vara.

Hejdå godis

Vattenläckan del 2

Det verkar som att vattenläckan inte är så farlig som jag först trodde. Några takpannor hade blåst bort (och gjort det med stil då de låg i en fin hög på taket), och inglasningen byggde förra ägarna själva så det har inte blivit ordentligt överlappat med taket från huset. Våran snickare, Niklas kunde som tur var rycka ut så nu läcker det inte in längre. Dessutom har han brutit upp lite på inglasningen så att allt får torka upp ordentligt.


2012

Första inlägget 2012 blir ett klagoinlägg, alltså 2012 hade kunnat börja bättre!
I morse tyckte jag att det lät som att det började rinna/droppa mycket på någon plåt, och det lät inte riktigt som att det var utomhus.. Gick ut på inglasningen där jag vet att på de höga fönstren mellan vardagsrummet och inglasningen finns det plåt längst ner. Jo mycket riktigt rann det vatten där och utmed hela ena väggen (stormen och regnet blåser från det hållet). snabbt som attan fick jag flytta undan vårat gigantiska ekbord (som tackoch lov klarat sig från fuktskador) och den tillhörande gigantiska stora dyra matten som var plaskblöt. Rullade ihop mattan och bar in den i huset och rullade ut den så den ska torka med hjälp av golvvärmen. Hämtar handdukar för att lägga ut på golvet (hoppas den fast limmade heltäckningsmattan klarar sig) och såg att det runnit på fönsterrutan, så jag torkade bort det.

Till min förskräckelse insåg jag att vattnet på fönsterrutan kom från insidan av huset i vårat vardagsrum. Panik! Torka torka torka, väckte Petter så han fick hjälpa till, för mitt i alltihop höll jag på att plugga inför dagens tenta. Jag hoppas innerligt att jag kan släppa tankarna från vatten läckan under tentan så jag kan fokusera på den istället för att sitta och oroa mig hur vi ska lösa detta.

Det har som sagt stormat här i ett par dagar och regnat, ja det ingick i stormen. Så vi hoppas nu bara att läckan är för att det regnar i stort sätt snett uppåt. Men jag tycker ändå att ett nytt hus (någorlunda nytt, 2008) ska klara av detta regnet och inte läcka in.

RSS 2.0