Normala?!

Ja igår var det första advent och jag överlevde, men det var precis. Jag kunde inte tända första advent ljuset för de är nerpackade, men hittade ett vanligt ljus som jag tände så det blev lite mysigt :)

Gjorde dörrkransar som jag tänkte hänga upp imorgon ja imorgon får vi nycklarna till nya huset :)





När det var dags att ta sig ur soffan för att lägga sig i sängen orkade jag inte resa mig upp..
Killen kastar då ett lasso, osynligt men missar överkroppen och får tag på fötterna istället, så när han drar i repet kasar jag bara längre ner på soffan, med kasar menar jag att jag försöker åla mig neråt likt ett kylskåp... Killen kastar då ett till lasso rep och träffar mig runt axlarna, drar så jag sätter mig upp, drar lite till så jag ställer mig upp, men sa då att jag var en trasdocka och trillar ihop.
Han bara kollar på mig, skrattar och säger att vi inte är riktigt kloka och jag kan bara hålla med honom.
Normala är vi då inte :)

Frustrerad!!

Ja det är nog det rätta ordet för hur jag känner mig.
Som de flesta vet är jag galen i julen. Ni anar inte hur ont det gör i kroppen att inte få julpynta när jag ser alla grannar, varenda hus, lägenhet, i varje jäkla fönster jag ser är det fullt med julsaker och julmysigt!

På tisdag eftermiddag får vi nycklarna till nya huset och jag ska, jag bara måste åka till det nya huset direkt och sätta upp julgardiner och adventsljusstakar för att få jul stämmning. Funderar på att ta med lådorna med julsaker i bilen när vi är på banken och åka direkt till huset så ingen tid går till spillo.

Som tur är så har jag bloggen att julpynta :) vilken räddning!
Det vill dock inte riktigt som jag vill, och alla html koder bara snurrar runt i huvudet på mig så jag måste ta en paus för att få stopp på det.

Springa på moln

Fy fan vad jag är bra =)
Åkte till gymmet tidigt i morse (var tvungen att sjutsa killen till jobbet då han ska iväg på julbord och dricka en hel del öl...) Hade ingen större lust att springa i snön så det fick bli löparbandet (trots att jag inte tycker om det), ställde in det på att jag skulle springa 45min, sen var det bara att försöka hålla ut.

Det gick så lekande lätt att springa idag, poff så hade 45min gått, kollade då hur långt jag sprungit och den visade strax över 7 km :) Milen under en timme närmar sig med storsteg ;)
Jag blev så himla taggad idag efter löpningen att jag vill ut och springa igen redan imorgon!

Har satt upp ett delmål i det långa målet att klara av att springa en mil under en timme innan jul. Eftersom det är mindre än en månad kvar till jul så gäller det att ligga i.
Det långa målet är att klara av att springa Göteborgsvarvet på 21 km i slutet av maj (hellst utan att dö utav det) och förhoppningsvis fortsätta att springa efteråt.

Vad ska du hända resten av dagen kanske ni undrar.. Jo jag har köpt hem vaxolja (nej det är inte till bilen) så dagen kommer se ut följande att jag kommer slipa och vaxolja vårat enorma ek matbord och även soffbordet så de blir fin fina inför flytten till det fina huset. Måste ju klart ha fina möbler i ett fint hus annars skär det sig i ögonen ;)

Hej och hå, dags att jobba på!

Trygghet

Härom natten vaknade jag till lite av att Petter gick upp. Trodde först att han bara skulle gå på toa men upptäckte att han öppnade ytterdörren, men katten ville inte ut så tidigt, (eller sent beroende på hur man ser det) klockan var nog 2.30. Hörde även att han gick ut till garaget och att han sprang runt i hela huset.
Det är ett fåtal gånger killen gått i sömnen och jag trodde att det var det han gjorde denna natten. När han kom och la sig var jag så trött att jag inte orkade prata utan hoppades på att jag skulle komma ihåg att fråga honom på morgonen när jag vaknade.
Som tur var kom jag ihåg det och frågade om han var medveten om att han hade varit uppe på natten och det var han. Måste nu nämna att precis när vi lagt oss kom vi på att garaget var olåst, men tänkte att det står två bilar ivägen så det hade blivit svårt att stjäla något. Dessutom så tänds det en lampa om man skulle närma sig garaget så vi brydde oss inte om att gå upp från sängen för att låsa.
Anledningen till att Petter gick upp var att han tyckte sig höra något i garaget och han skulle se efter så det inte var någon tjuv i huset. Som tur var så var det ingen tjuv! När han berättade detta kände jag bara hur trygg jag är som har honom.
Så fort vi lägger oss i soffan och jag ligger nära honom så somnar jag av trygghet. Nu vet jag att jag kan känna mig trygg om det skulle komma en tjuv då killen skulle göra allt för att jag inte skulle bli skadad. Nu får jag även lägga till att killen är lång (190cm) bredaxlad och stark så han är inte den första någon skulle ge sig på :) Så mycket tryggare än vad jag är är svårt, men visst går det.

P.s Detta inlägget har jag skrivit via min mobil och det verkar fungera :)



Fick visst korrigera inlägget via datorn...

Förlovad igen

Jag får välkomna Carolina som är ny blogg läsare på min sida. Välkommen! :)

(En liten parantes i just detta skedet som jag skriver kollar jag på filmen "Maria Wern" på tv 4 och ibörjan såg man en död katt som hängde. Snabbt som blixten höll jag för Luddes ögon som sällskapar mig i soffan så han inte skulle bli förtvivlad och ledsen)

Nu till det jag tänkte blogga om.
Nu är jag förlovad med Petter igen :) Han har som sagt var tappat sin ring i havet ute i Båstad i somras. Nu ett halvår senare har han fått en ny ring. Jag skojade om att vårat förhållande var komplicerat då jag var förlovad, men inte Petter. Men nu är förhållandet stabilt igen (när vi båda har ringar på fingret) så alla kan andas ut ;)


Det är exakt en månad kvar till julafton. Gissa om jag gillar det... :)

Packa, jobba, packa

Har ont om tid till att blogga. Dagarna som varit har jag jobbat, packat, jobbat, packat. Idag ska jag till stallet och fylla kroppen med energi. Ska även hinna springa en runda för att spralla av mig.

Tänkte dela med mig av något roligt som jag fick reda på i torsdag.
Jag läser kursen photoshop och de flesta inlämningsuppgifterna har jag fått MVG på och fortsätter jag som jag gjort så får jag MVG i betyget. Då ska jag lägga till att jag har alltid haft svårt i skolan och detta innebär att jag kommer få mitt första MVG :) Ska inte ropa hej än, men det ser lovande ut :)

Här kommer ett smakprov på vad jag gjort som jag fått MVG på :)

Önskelista 2010

Här är min önskelista för julen 2010.

Vad ni än köper så köp INTE prydnadssaker!! Har redan på tok för mycket!!


Fullproppad vecka

Oj en hel vecka har gått sen senast uppdatering! Skämms på dig Marie!!

En snabb sammanfattnign då: Helgen som var bjöd på after work på fredagskvällen och avslutades hos killens kusin på en fest, där träffade jag en barndomskompis så vi hade mycket att prata om :)

Lördagen blev det lastning av alla våra lövhögar och packade gjorde vi. (Börjar få lite smått panik över hur lite vi packat och hur snart det är vi flyttar!) Kvällen bjöd på film mys hos ett par vänner.

Jag och mamma var på Gekås hela dagen och vi var verkligen inte själva där! Fy farao så mycket folk!!
Hann inte mer än komma innanför dörren då det var dags att åka till stallet, blev tyvärr bara en liten snabbtur pga mörkret. På kvällen ömmade fötterna rejält efter olämpliga skor och sprungit runt som en förvirrad höna på Gekås.

Tisdagen skulle Petter på utbildning i Göteborg och jag tänkte passa på att åka dit för att träffa min svägerska och shoppa. Hade visst blivit missförstånd mellan oss båda så hon jobbade hela dagen. Hennes kille var hemma fram till middag då han skulle till skolan sen. Jag med mitt lokalsinne föreställde mig hur jag gick vilse i stora staden när jag skulle shoppa, men snälla Henrik följde med mig :)
Hann med att träffa Annie på en snabbfika innan det var dags att åka hem igen.
Återigen hade jag ömmande fötter efter allt spring i affärerna...

Imorse var jag uppe med tuppen (trots att jag var dödstrött) för att hinna springa innan jag skulle vara barnvakt. Är mega trött nu efter ett pass på gymmet och ska så fort jag skrivit klart gå och lägga mig för att nana.

Imorgon väntar skolan på morgonen och resten av dagen ska jag bara ta det lugnt och eventuellt packa lite :)

Nä nu går ögonen i kors, tror det är ett tydlig tecken på att det är dags att lägga sig.

God natt!

Glömsk, jag? nähe

Kan man bli mer glömsk än vad jag är?? Det är nog bara ett fåtal personer i så fall! Jag har inget att skylla på...vissa kan skylla på åldern, men såååå gammal tycker jag inte allt att jag är än.
Var på ett möte med skolan (för att jag ska studera till våren oxå) och direkt efter det körde jag till Halmstad för att få bilen tvättad och byta till vinterdäck. Under tiden de skulle göra det tänkte jag att jag skulle gå till galgberget och springa där en runda och sen gå och hämta bilen igen.
Innan dess skulle jag hem till mamma för att byta om till löparkläder, men när jag öppnade bagadeluckan insåg jag att jag glömt träningskläderna trots att de står precis vid dörren för att jag inte skulle glömma dem, men nej jag måste lyckats hoppa över väskan..
Lånade kläder utav mamma (de var för stora för mig så jag såg skojjsig ut) och som tur är så har jag och mamma samma storlek på fötterna så jag fick låna ett par skor från henne.

Ville hellst inte springa på berget utan mina inlägg i skorna, men jag var så arg på mig själv och sprang en runda ändå, och jag kännde inte av något i knäna så det var skönt. Skönt var det oxå att springa, inte i början men efter ett tag så släppte det. Det känndes som en befrielse att springa när det gick så lätt! Blev väldigt taggad och är redan sugen på att springa en runda imorgon igen :)
Men träning blir det ikväll ändå, zumba träning!

Gottegrisen

Jag var hur trött som hellst i morse så när Maja (killens syster) kom till oss på morgonen orkade jag inte gå upp och äta frukost med dem, så jag låg kvar i sängen. När väckarklockan sen ringde så snoozade jag flera gånger för jag orkade verkligen inte gå upp. Till slut så började Ludde stånga mig i ansiktet (innan dess låg han jämte mig och gosade) och när han gör det brukar han vilja antingen gå ut eller ha mat. Så jag gick upp för jag fick så ont i näsan av alla fjäsk kel stångar, men nä då stannade Ludde kvar i sängen och bredde ut sig ordentligt.
Han ville alltså att jag skulle gå upp så han fick hela dubbelsängen för sig själv!



När han kelade och gosade med mig kallade jag honom för kelegris, men när han schasa iväg mig för att få hela sängen för sig själv kallade jag honom för gottegris. Så han är både katt och gris, men han är även en apa så som han klättrar och har sig. När man är ute och går följer han efter så då beter han sig som en hund.
Ja vi har snart ett helt zoo hemma ;)

Kallt

Det var sjukt jobbigt att springa idag!! Det var stelt, kallt och det känndes som att jag stapplade fram. Men runt 6km slingan kom jag iaf, trots att knäna ömmade som in i norden, troligen för att marken var frusen mesta dels av rundan så det känndes som att springa på asfalt.

Ja idag känns det som vinter, en fin vinterdag. Rutorna på inglasningen var alldeles frostiga imorse, vackert! Nu lyser solen men det är fortfarande kallt.

Appropå kallt så har jag precis lagat min stall vinter tröja. Det var ett stort hål under ena armen (visseligen bra ventilation när man blir svettig, men hålet har bara blivit större och större) och ikväll när jag ska till stallet kommer jag behöva den tröjan. Så nål och tråd har kommit till använding idag :)

Det blir mörkt sjukt tidigt på kvällarna nu, så jag tänkte åka till stallet lite tidigare för att rykta( =borsta) både min och Lisas häst så de är klara när Lisa kommer till stallet. Så förhoppningsvis hinner vi komma ut innan det blir mörkt. Bara vi kommer ut innan det är mörkt så är det lugnt att rida när det mörknar mer och mer till kolsvart, för det går inte så bra att gå ut från ett ljust stall till bäcksvart utomhus (det tar ju trots allt en stund innan ögonen vänjer sig, och längre tid tar det för hästarna)
Hoppas Lisa blir glad över det då hon inte vet om det :)

BINGO x2

Vi är prenumeranter på bingolotto och vi får två lotter per gång. Det var längesen vi spelade och tänkte att det kunde vara mysigt att jag och älsklingen spelade, så det gjorde vi.

På andra spelningen vann Petter, han vann bingolottos julkalender då får vi luckor att öppna för att räkna ner julen :) och vi blev glada över att vinna något.
På sista spelningen var det min tur att vinna, jag vann 100kr.

Två vinster på två lotter, ganska så bra utdelning måste jag säga :)

Mormor skrivs ut

Idag skrivs mormor ut :)
Hon har äntligen blivit bättre från lunginflamationen och får åka hem idag. Hon är överlycklig då hon avskyr sjukhus.

Igår såg jag att två utav mina svägeskor skulle iväg till Ikea, vilket jag har velat länge men tyckt det varit onödigt att åka så långt för att handla så lite. Skulle mest spana in möblerna som vi tänkt köpa senare när vi flyttat in i det nya huset. Ja det är mindre än en månad kvar tills vi flyttar :)

Tillbaka till ikea.. när jag såg att de skulle iväg ringde jag snabbt upp och frågade om de hade en plats över i bilen och det hade de. Fridas tre barn var med och de sprang alla åt olika håll i början, men sen gick det bättre.

Ja ni som känner mig vet att jag är jul tokig. Jag kunde inte bara gå förbi julavdelningen på ikea utan att handla något så det blev dessa fina julkulor, så i år kommer våran julgran bli super fin.


När jag kom hem var jag så sugen på att lyssna på julmusik, men jag har hejdat mig själv med att jag bara får lyssna på det när jag packar (så jag börjar packa någon gång) Jag rotade fram en låda och började packa ner finporslinet samtidigt som jag lyssnade på ljuv musik för öronen :)

Helt plötsligt blev jag sugen på att packa ner mer saker..
Det får nog bli så efter att jag ätit :)

RSS 2.0