:)

Vi fick ett positivt besked idag :D
Än så länge är det bara muntligt, men på torsdag får vi det svart på vitt. Vågar inte berätta riktigt än förrän papperna är påskrivna.

"Ropa inte hej förrän du kommit över".

Vi har blivit blåsta på målsnöret tidigare så därför är vi lite fega.

Nu väntar första träningspasset efter min förkylning och jag är taggad till tusen, eller så är det glädjen i kroppen efter beskedet. Hoppas på att det kommer gå lätt när jag har så mycket glädje i mig.


Pirrigt nervöst

Nervositeten stiger för varje minut som går.. Håller tummarna så hårt att tummarna snart domnar bort. Hoppas hoppas hoppas att beskedet är positivt!!

Albert

Igår väntade vi på besked, men beskedet blev framskjutet till idag istället. Innan vi fick reda på att det skulle skjutas fram en dag var jag så nervös och spänd att jag höll på att klättra på väggarna. Det borde finnas säkerhetsbälte på vanliga stolar, jag var så glad och nervös att jag stuttsade upp och ner och kunde knappt sitta still.

Jag får passa på att gratta min svägerska Denice som fyllde år igår (många födelsedagar nu) Grattis Denice!
Igår hade älsklingen min namnsdag och jag hade tänkt att köpa en prinsesstårta till älsklingen (prinsesstårta är hans favorit) men han hade redan tänkt att köpa en själv. Ville överraska honom med något och vi hade en skvätt kaffe över, så det fick bli negerbollar. Det blev väldigt uppskattat!



Älsklingen heter Albert i andranamn.

Grattis Stina

Idag vill jag skriva om min andra kusin vitamin, Stina som fyller år idag. GRATTIS Stina!

Nu blir det ett dygnspass på jobbet. Hoppas bara att jag kommer kunna sova inatt, är så spänd och förväntansfull att jag håller på att spricka. Imorgon får vi antingen ett dåligt besked eller ett roligt, vi hoppas ju självklart på det roliga. Berättar mer imorgon när vi själva vet.

Kusin vitammin

Har precis kollat på Fångarna på fortet där min kusse, Niklas Alexandersson var med. Det började väldigt lovande när Niklas som förste man tog första nyckeln. Sen tyckte jag inte att resten av laget skötte sig och sen var det precis som om de kom in i en ond cirkel som var svår att komma ur.

Nu är det dags att få skratta genom att titta på Time out.

Hals ont

Idag är det verkigen höst ute, det blåser storm och regnar som bara den. Förkylning hör ju hösten till och jag är nog drabbad redan. Nyser, nyser och nyser gör jag hela tiden, haft ont i halsen konstant i ett par dagar och nu gör det extra ont när jag sväljer. Så himla lagom tills att man ska börja både jobbet och skolan efter semestern. Tänkte skippa dagens promenad för jag skulle säkert flyga bort, och hoppas på att jag kan kurera mig så pass att jag kaan gå på zumba ikväll och skaka rumpa.
Så nu blir det soffan med tidningen Kors & Tvärs och lösa lite korsord.

Lilla toan

Den lilla toan är nu äntligen färdig renoverad! (ska ev byta golvet men det är inte säkert)





Vad tycker ni? Finare nu eller innan?

Cykelfest

Cykelfesten i lördags var riktigt trevligt!
Alla i byn samlades på en gräsfläck där alla par fick ett varsit kuvert som innehöll fler kuvert om var och när vi skulle äta de olika rätterna. Det var olika personer på varje ställe. 

Förrätten var bara ett stenkast ifrån där vi samlats så det var inte så långt vi behövde cykla, där blev vi bjudna på kantarellpaj, väldigt mäktigt med tanke på att det skulle bli trerätters. När vi ätit upp var det dags att öppna nästa kuvert för att få reda på vart vi skulle äta huvudrätten. Det blev en bit att cykla, men det var skönt samtidigt.

Det var på en gård där de blåst ut allt i huset för total renovering och tanken var att vi skulle ute, men det kom några stänk regn så vi flyttade in till betonggolvet. Där blev det grillad potatis och grillat kött. Det var himla skoj och trevligt folk där!!

Sen var det att skynda sig hem för att förbereda och bjuda på efterrätt. När de första gästerna kom skulle Petter välkomna de med välkomstdricka, det var bara det att Petter tänkte vara artig och hälsa samtidigt, vilket inte slutade så lyckligt. Välkomstdrickan med hallon och blåbär låg som en pöl i hallen + att två glas gick sönder. Snabbt som attan blandade han nya drinkar och allt var frid och fröjd igen. Förutom att blåbärsfläckar på dörrmattan.. Men det var inte hela världen. Vi bjöd på kyld chkoklad, man blandade smält blockchoklad, kesella och en liten skvätt apelsinjuice, serverades tillsammans med hallon.
När alla var mätta och belåtna öppnade vi det sista kuvertet för att få reda på var den stora festen höll hus där alla samlades.

Där träffade jag en tjej, eller kvinna är nog ett bättre ord. Man frågade de vanliga frågorna så som: var kommer du ifrån mm mm. Berättade att jag kom från Haverdal och då visade det sig att hon var syster till våra gamla grannar, vars deras dotter gick bort i hjärntumör. Vi blev båda tårögda och jag berättade att när min pappa gick bort var pappan till tjejen som gick bort på min pappas begravning. Det hade då gått 5 år sedan Lena dog och Göran (hennes pappa) kom fram till mig efter pappas begravning och berättade att det var första gången han kunde gråta ut efter Lenas död.
Detta berättade jag för Lissi och då började vi stor böla båda två.
Ganska passande mådde Petter dåligt (han skyllde på en specifik snapps han tog) så vi cyklade hem.

Trots tårar i slutet så var det en lyckad kväll.

Lena Henriksson blev bara 13 år när hon fölorade kampen mot sin cancer, hjärntumör. Trots hennes svåra sjukdom var hon alltid en positiv tjej och kunde pigga upp andra. Hon kämpade på in i det sista,
hon ville aldrig ge upp.

Oj vad långt det blev, hoppas ni har orkat med att läsa allt.


Zumba

Igår var jag på ett nytt pass på gymmet, zumba. Tänk er afrodans, skaka rumpa och bröst. Har nog aldrig tyckt det varit så roligt att träna någon gång, jag menar hur ofta tränar man gärnet och svettas som en gris i en timme med ett leende på läpparna? Det händer inte ofta! Men det hände mig, mamma och ett par andra som jag var där och tränade med.
Det kommer bli zumba minst en gång i veckan, kanske två för det var så roligt :)




Jag är så fruktansvärt sugen på godis idag så jag vet inte var jag ska ta vägen. Får försöka tänka att träningen igår inte gör någon nytta om jag ska vräka i mig godis. Ja ser där, nu blev jag faktiskt mindre sugen på godis :)

Mamma

Festen i lördags blev lyckad, det sjöngs singstar långt in på natten, vi var alla lite hesa dagen efter.

Idag har jag lämnat bilen på service och gick hem, tog över en timme att gå. Jag hade gärna gått längre för det är så lätt att gå när man lyssnar på ljudbok samtidigt.
Mamma kom och hälsade på en sväng, fick åka bakom hennes mc en bit, skojjigt!
Efter det bjöd jag mamma på middag och vi spelade en omgång kubb på gräsmattan.




Mamma och rödafaran
  
 
Ikväll blir det en nytt pass på gymmet med mamma, Maria och Kim, zumba. Ska bli spännade att se om det är roligt och om jag kommer kunna gå i morgon.


14 Augusti

Som ni kanske gissade er till igår så han jag inte med allt igår, så det blir en fortsättning med det idag.
Hoppas bara vi hinner klart innan gästerna kommer ikväll :)
Rörmokaren kom aldrig så lilla toan får förbli utan vatten i kranen i helgen, typiskt!




Trevlig helg!

Min dag

Idag är det fullt upp må jag säga. Jag tvättar, stryker tvätten, viker tvätten och lägger in det i garderoberna. Tyvärr har inte kläderna egna ben så de kan göra det själv.
Målar där det förra handfattet suttit inne på gästtoan för det kommer synas med det nya handfatet. Imorgon kommer rörmokaren och kopplar in kranen, då ska jag ha städat där efter snickaren och piffa till det så det blir mysigt där inne.

Igår kväll gjorde jag rent avloppet till duschen, höll på att klökas pga stanken och fick loss en rejäl hårtuss. Jag är helt övertygad om att håret kom från Petters rakade hår, att håret växt ihop sig och blivit långa. För det kan ju inte vara hår från mig..
Så idag ska jag skura rent duschkabinen, badkaret, handfatet och även toan så där är skinande rent.

Jag ska plocka undan alla saker som ligger huller om buller här hemma, det åskade inatt och åskan stökade till det här hemma.
Ska även brottas med damsugaren, den har inte skött sin uppgift på ett tag så jag det får bli en omgång uppläxning med den senare.
Någon gång mitt i alltihopa tänkte jag hinna med att ta en sväng om idag när tillfälle ges. Petter jobbar så jag får bjuda upp svabbmoppen.
Hade mer än gärna tagit en paus när allt detta är klart, men ikke. Vi ska iväg och fira Kalle som fyller år.

All denna storstädning beror på att vi får långväga gäster imorgon, ända från Örebro ( de som gifte sig för några veckor sen, bilderna från bröllopet kan ni se här )

Ekorre




Ekorren satt i granen (boken),
skulle skala kottar.
Fick han höra barnen,
då fick han så brottom.
Hoppa han från tallegren (bokgren),
stötte han sitt lilla ben
och den långa ludna svansen.


Grov missräkning

Hade någon form av maginfluensa igår, men bara halva dagen som tur var. Fick inte behålla någonting förrän tills det var dags att äta kvällsmat. Idag känner jag inte av det alls och mår prima.

Tur är väl det för ikväll är det tisdagsmiddag i Menlösa. Oftast är det bara jag, Petter och Lisa för Kim jobbar ofta i Norge, men nu är Kim hemma men då är Lisa är i stallet så vi blir tre nu oxå, Lisa kommer visserligen senare.

Idag har jag målat inne på lilla gästtoaletten, men jag har gjort en stor missräkning när det gällde hur mycket färg som behövdes. Färgen räckte till en vägg...vet inte hur jag tänkte när jag köpte färg egentligen.

Festen

Festen som svärmor hade blev lyckad. Kan det gå fel när mer än halva släkten är musikalisk och bjöd på den ena låten efter den andra?


Maten fixade Frida, super gott!


Tuva och Hilma


Andre


Min snygging!


Maja är tokig i glass, speciellt chokladsmak


Födelsedagsgrisen


Musik och underhållning


Alfred skaka rumpa


De nykära



Henrik

Henrik har haft ett hål på ena lungan i våras, i lördags fick han ett nytt hål :(

Krya på dig Henrik!

Grattis Kerstin

Jag trodde jag skulle få mycket tid över för att blogga nu när jag har semester, men tydligen inte.

Jag slutade jobbpasset 8.30 på måndagen, frammot middag ringde Joel och frågade om vi ville ut och segla, svaret blev självklart JA! Det var bara att packa väskan, åka till Torekov, hoppa i segelbåten och styra ut mot Hallands väderö. Det blev inte alltför mycket sovade i båten då vi lagt till på fel ställe så det guppade rejält (guppandet berodde inte på något annat, hihi)
På tisdagen seglade vi till Båstad och när vi gick i land, då började allt snurra. Det känndes som att vi fortfarande satt i båten och alla vågorna guppade båten. Inte förrän vid midnatt den kvällen slutade det, skönt det!

I veckan har vi varit i Halmstad med Joel och hjälp honom välja utemöbler. Vi passade på att köpa en ny micro då våran gamla slutade värma maten. En micro är ju till för att värma maten..

I fredags var det stort gille på logen i Kärr, vi firade att svärmor blir 50 år.
Det är den stora dagen för henne idag. Grattis Kerstin!

Snart semester

Sista jobbdagen idag/natt innan jag börjar min semester. Ska bli härligt att få vara ledig i hela tre veckor. Första veckan har jag samtidigt som Petter, sen börjar han jobba efter fyra veckors ledighet. Vi skulle egentligen haft två veckor gemensamt, men pga lite jobb på Petters jobb fick de skjuta fram semesterperioden en vecka. Lite synd men vi ska nog överleva ändå.
Det verkar vara uppehåll idag så kanske att det blir en runda på marinbåtsfestivalen i Halmstad med jobbet.

Tjingeling!

RSS 2.0