Rotfruktsstomp

Orkade inte blogga om maten som vi lagade igår så jag gör det idag istället.

Det blev rotfruktsstomp (potatismos fast med potatis, morötter och kålrot) med korv och fruktig vitkålssallad.
Vitkål är inte riktigt min grej men eftersom salladen blandades med clementiner och mango chutney och solrosfrön så betyget blir

Marie: 3/5
Petter stark 3/5


Nakna kocken

Först och främst vill jag välkomna nya läsare (hälften av tjejerna i klassen) :)
Välkomna!

Nakna kocken har kommit hem till mig...


Missförstånd

Killen har varit snäll och hjälpt en klasskompis med hennes dator då den har krånglat.
När vi satt på en föreläsning fick jag ett sms av Petter

"Snacka om att Thea är skyldig mig en ...... ;)
Nu fungerar den som den ska men det har tagit lång tid att få rätt på den."

Visade sms:et för Thea
Thea: vad är han sugen på?
Jag: jag tror han syftar på att få betalt i natura.

Paus.

Thea skrattar högt och ljudligt mitt i föreläsningen och det är väldigt tyst i salen, till och med läraren pratar väldigt tyst.

Jag börjar självklart oxå skratta och alla vänder sig om för att se vilka högljudda idioter som sitter och gapskrattar.


Stormen

Kom precis hem efter att ha jobbat dygnet och ser att stormen efter Berit har lyckats ta sönder våran brevlåda.. Men det kunde varit mycket värre!!


Utlopp

Idag är jag riktigt trött på skolan och framförallt lärarna! Han säger rakt ut att han är inte där för att lära och visa hur det går till, utan det får vi själva söka efter info och gissa oss till hur man ska göra vad. Vilket tar MYCKET längre tid än om läraren hade berättat hur tex ett program fungerar. Sen när man har gissat sig till och lämnar in får man en jäkla massa kritik för att det inte är rätt. KONSTIGT!! Lär oss som en "normal" lärare gör så ska du se att det blir mindre fel, från oss alla! Nej det är inte min bästa dag idag, dessutom ska jag jobba hela helgen. Oj vad lycklig jag är! ;)

Nedräkning

Då är det exakt en månad kvar till julafton :)


Onsdagens mat

På dagens meny stod det lövbiff. Vet inte riktigt vad jag ska säga om det, jag är inte överförtjust i lövbiff så det + rödlök som jag inte heller tycker om så mycket drog ner på betyget.

Maries betyg: 2
Petters betyg: 3


:)

Det kliade för mycket i fingrarna :)

 

 


Linas matkasse

Vi har så dålig fantasi när det gäller att komma på olika maträtter och ett par kompisar har haft ett tag tror det heter Mat och Ro där de får en en kasse med mat och recept och de är nöjda.
Vi ville själva testa på detta men det har inte funnits något företag som lämnar till Skummeslövsstrand, men nu har Linas matkasse börjat leverera hit. Vi fick den första kassen igår kväll och ikväll var första maträtten som vi provade på att laga.


Första rätten heter Fiskpanna med varm gurka och kokt potatis. Vi ger den 4 av 5, mumsfillibabba vad god den var!


Helgen kortfattat

I fredags bakade ju jag och Thea lussekatter, mums så gott! Vi fixade även grunden till en smörgåstårta som jag igår dekorerade och tog med.
Smörgåstårtan blev supergod :)

Nu ska jag strax till stallet och rida en annan häst än vad jag brukar och rida med Lisa och Lisa, självklart på stranden :)


Ledig fredag

Igår på julmarknaden hittade jag en massa fint, men jag lyckades att bara komma hem med tre flaskor glögg, wapnös egna glögg!

Filmen twilight var riktigt bra! Säger inte mer än så för att avslöja något :)

Idag väntar en promenad med Thea när hon har vaknat (kan nog ta ett tag...) och vi ska ta med kamerorna och fota lite :) avslutar promenaden med att köpa nybakat frallor.
Sen blir det hög JULMUSIK när vi ska baka lussekatter :)

Ikväll är vi bjudna på mat hos grannen. Kommer bli så skönt att kunna gå dit och hem och slippa tänka på att ordna skjuts eller att någon får vara nykter och köra. Mer sånt!


Snooze blogga

Detta är nog min nya grej. Att ligga och dra sig i sängen och vakna till av att kolla bl.a. Facebook och att blogga :)

Idag är det redovisning i skolan som gäller, av grupparbetet om Alien webbplatsen. Lite nervigt eftersom vi ska redovisa inför hela klassen, tidigare har vi redovisat i mindre grupper. Jaja det kommer säker gå galant...med många eeeeeh under redovisningen :)

När redovisningen är över ska jag fira det dubbelt upp, först med JULMÄSSA på Wapnö :-) sen med twilight (stavning?) bio :)


Uppdatering av skolan

Jaha nu är det svart på vitt att jag failade på ena tentan (tyvärr den jag trodde jag skulle ha en liten chans att klara) :(
Blev godkänd på rapporten i den kursen så det är "bara" omtentan som behöver göras.

I den andra kursen är jag ganska övertygad att jag inte kommer klara, så det blir hårdpluggning inför omtentorna, (vet ej när det blir)
Blir även att plugga extra inför kommande tenta.

Kommer bara ha en tenta denna gången för den andra kursen är mer praktisk.
Det är så roligt för jag och min grupp har visan hemsidan vi har gjort för några personer och ryktet har spridit sig att våran webbsida är riktigt snygg :) det gillar jag att höra! :)


Gästinlägg på bloggen

Tjena Ludde här!
Igår kom jag hem med lite skrapsår (matte beter sig oroligt bara för att jag har ett öppet sår stort/ litet som en 50 öring) och jag har även ett litet sår i ansiktet.

Men då skulle ni bara se hur den andra katten ser ut...!!

// Katten Ludde, bossen i huset


lever jag?!

Jo jag lever men det är bara knappt.. Idag sägs det att vi får reda på iaf en av tentorna, nervöst!!

RSS 2.0