Gott Nytt År

<img src="https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1969968/images/2011/dsc_0097kopia_181658518.jpg" alt="" /> <br>
Tänk på att vara försiktiga med smällarna för alla djuren som är rädda!</div>
GOTT NYTT 2012!
Tänk på att vara försiktiga med smällarna för alla djuren som är rädda!

Julgranen

Den långa listan som jag skrev i lördags hann jag givetvis med...eller inte.

Halva köket blev städat, inga tomtar kom fram, men kolan och inköpet av granen blev gjord den dagen.

Idag kom Emelie och hennes söta son Milton på besök (det är klart att Emelie oxå är söt) och då fick jag bråttom med att få fram tomtarna. Så jag gick upp tidigt för att hinna städa och pynta med julkänsla.

Julgranen kom in i måndags men blev klädd dagen, resultatet ser ni längre ner :-)

Nu tänkte jag städa klart andra halvan av köket som jag inte hann med sist, har jag ork och energi kvar går jag på badrummet.


Julig dag

Nu känns det som att det är hög tid att blogga igen :)

Idag är det mycket som händer inom julens tema. Ska snart ta mig ur den varma goa sängen för att gå ut och promenera i halvstormen (okej det kanske inte är så juligt).
Sen blir det storstädning i köket, alla luckor och skåp ska torkas ur. Nu undrar ni nog hur städning hänger ihop med julen, jo jag brukar julstäda, skura hela huset från golv till tak. Men orkar nog bara med köket idag...

Efter detta blir det inhandling av julgran, pynta huset med tomtar och troll, nej inte troll, så det blir mer julmysigt, göra olika kola.

Avslutar dagen med att äta julmat hos en kompis, mitt första julbord för i år.

Allt detta ska göras till julmusik!
Oj ser nu hur mycket som ska göras och jag ligger fortfarande kvar i sängen, kanske bäst att gå upp nu..


Lucia tomte

I skolan hade de ett Luciatåg som några klasskompisar var och kollade på, killen hade några dagisbarn som var och lussade för honom och de andra på hans jobb och en kompis hade studenter som lussade för honom. Jag, ja jag missade Lucian på tv, så jag fick skapa mig ett eget Luciatåg, som bestod av EN lussetomte.


Till en början gick det bra och Tomten i Luciatåget var samarbetsvillig, men sen spårade det ur...

En trött Luciatomte.

Ondskefulla blicken.

Nu ska den av!

Haha!

Love tulpaner

Jag bara älskar tulpaner! Om det finns något sätt som får mig glad så är det tulpaner, så det är bara att köpa till mig :) Igår när jag var och handlade mat i en stor affär med massor av grejer i som börjar på M och slutar på axi, såg jag att de hade en massa olika tulpaner.

Jag: Säg vad du vill Petter man jag bara SKA ha tulpaner med mig hem!
Petter: Det är helt okej för mig, det är ändå du som ska betala idag ;)

Självklart valde jag röda tulpaner så det ska matcha in med allt rött och JULigt här hemma.

Denna tulpanen hade jag i läxa för något år sen.

Idag skulle kära Pappa fyllt 63 år.
Finns inga ord som beskriver hur mycket jag saknar honom!

En bild på mig och pappsen

Lördagsmaten

Dagens maträtt är en vegetarisk rätt, kryddig vegobolognese med spagetti.
Det var verkligen ingen hitt, och tror inte att det bara har med min dunder förkylning att göra för både jag och Petter är eniga om betyget

Bådas betyg: 2


Torsdagsmat

Igår lagade vi mat från Linas matkasse igen, renskavspanna med tagliatelle och broccoli.
Rätten gick väldigt fort att tillaga och gör att den får högre betyg.

Betyg
Marie: 4
Petter: 4


Tisdagsmat

Här har det blivit ett ofrivilligt blogg stopp. Grymt mycket att göra i skolan!

Jag måste ju skriva om vad vi åt i tisdags, stekt kolja (fisk) med krämiga grönsaker och potatis.

Betyg
Marie: stark 4
Petter: 5


Fini

Är lite ledsen i ögat ikväll. Varje måndag (vintertid) rider jag lektion på hästen som jag är medryttare på, men dessa två gångerna jag ridit lektion har han inte varit sig lik. Jag får nog börja från början så alla hänger med.
Jag är alltså medryttare på en häst en dag i veckan (måndagar) och Fini som han kallas för blir snart 24 år så han är en gammal gubbe som dessutom varit med om mycket i sin karriär, han är tävlat i galopp, fälttävlan, hoppning och dressyr. Jag har alltså hunnit rida Fini två gånger på lektionen och han har betett sig annorlunda, motsträvig, knackig mm. Denna sommaren som har varit tappade han alla sina muskler och blev jättesmal och hur mycket mat han än får så går han inte upp (typiskt ålderstecken), vilket resulterar att han inte kan/orkar jobba som tidigare.
Ikväll när jag red han så var han som sagt väldigt motvillig till att arbeta och under passets gång så insåg jag att antagligen är det sista gången jag rider lektion på honom, ev att jag rider nästa måndag med som är sista gången innan jullovet. Detta för att jag tycker inte att det är snällt att jag ska tvinga honom att arbeta när han blivit såpass dålig, vilket är väldigt tråkigt!
Jag känner att jag behöver den här träningen en dag i veckan och jag har frågat om det inte är någon annan häst i stallet som jag kan rida istället, men utan resultat för att nästan alla redan rider på lektionen. Jag överväger lite att hitta någon häst i ett annat stall, men grejen är den att jag hellst vill vara i samma stall som Lisa som är min barndomskompis och vi har alltid varit i stallet ihop sen vi var små. Vi får se hur jag gör.
Fini från sensommaren i hagen.

Föreläsning!?

Sitter på en tråkig föreläsning där vi bara är sju elever utan....två klasser! Föreläsningen är sjukt tråkig och läraren är smått förvirad, citat från läraren:

"Jag vet inte riktigt vad jag gör, jag bara hittar på lite."

Vad gör jag här? När läraren knappt vet vad han gör..?


Pepparkakor

Igår var det hög julmusik i huset så taket nästa lyfte samtidigt som jag bakade pepparkakor. Blev inte så många pepparkakor som blev gräddade för degen tog slut så fort...förstår inte vart den tog vägen, men när jag nästan var klar fick jag ont i magen..!?
Här är en bild på förra årets pepparkaksbakning

Maträtt nr 4

Jag höll på att glömma att skriva om maträtten som vi åt i torsdags. Illa illa!
Mangomarinerad kyckling med ris. På bilden ser det ut som att det ser torrt ut utan sås, men jag ska säga att kycklingen var så saftig och god att det inte upplevdes torrt.

Jag ber om ursäkt för den dåliga bilden på maträtten och det gröna och gula som lyser mest på bilden är gulpaprika och gurkor som jag piffade till med att ställa i ett glad istället för att lägga det på tallriken.


Tant Marie

Nu vill jag utföra en klass 1 varning på... mig själv!!
Många pratar in vuxen poäng hit och vuxen poäng dit, men jag får nog säga att jag får pensionärs poäng.

Jag har nämligen köpt tidningen Allers som är en typiskt tant tidning. Anledningen är att de har julgodis special som jag köpte den, sen är det ju ett plus att det finns korsord i tidningen oxå (ännu ett poäng på pensionärsskalan)


RSS 2.0