Mus blod på golvet

Alldeles nyss hoppade jag på tårna och skrek på katten.
Hörde hur katten mjauade (stavning?) konstigt och frenetiskt utanför dörren, så jag sprang till dörren för att släppa in honom då jag trodde att det var kattslagsmål på gång. Men när han springer in när jag öppnar dörren såg jag något stort svart i hans mun.
Hoppandes på tår skrek jag på Ludde att han skulle gå ut med musen, men han bara kollade konstigt på mig och sen med en blick som sa:
Ser du matte så duktig jag varit som fångat en mus!? Ser du, ser du? Ska du inte ge mig beröm istället för att ha den arga tonen?

När Ludde släppte musen hoppdes jag innerligt på att den var död och inte springa iväg inne i köket. Som tur var så var den död. Nu började jag få lite panik, hur skulle jag få bort den? Ville INTE ta den med händerna!! Det fick bli sopborsten, Ludde såg nyfiket på vad jag skulle hitta på med hans fångst. Gick ut och slängde den i soporna och Ludde såg förvirrad och besviken ut när inte musen låg kvar på sopborsten när jag kom in.

Efter det fick jag torka av sopborsten och golvet för att få bort blodfläckarna. Blääää var äckligt!


Krockat

I måndags när jag var på väg hem från stallet, det var mörkt ute, hoppade ett rådjur upp precis framför bilen och pang sa det. Jag stannade bilen för att se hur det hade gått för rådjuret, men kunde inte hitta det. När jag gick tillbaka till bilen upptäckte jag att lamporna på ena sidan hade gått sönder. Blev först lite ledsen över att bilen gått sönder, men lugnade mig med att den är fullförsäkrad, även mot viltolyckor.
Ringde 112 för att anmäla olyckan och att de skulle skicka ut en jägare efter rådjuret ifall det var skadat så den slapp lida. När jag sen pratade med Robin (jägaren som vi känner) sa han att det redan var dött när han kom fram och att det knappt var något kvar utav rådjuret för det hade blivit en såpass rejäl krock.
Så här ser bilen ut efter krocken..


Lamporna är sönder, men kan även se att motorhuven är sprucken och böjd precis ovanför lamporna.


Här ser man att motorhuven är böjd och att den är bucklig ovanför hjulet.


Här har listen på dörren spruckigt och det är en buckla i dörren.


Några tussar av rådjuret satt kvar efter olyckan. När man blinkar för att svänga till vänster blinkar den dubbelt så fort..

Skönt var det att rådjuret slapp lida någon längre stund!
Allt gick bra med mig, blev "bara" rädd och trodde hjärtat hoppade till precis vid krocken.

Jag var i Halmstad och lämnade in bilen igår för lagning. De ska ha bilen i hela 3 veckor! Väntetiden är 2 veckor, det är visst många som krockat och behöver laga sina bilar, sen skulle det ta ca en vecka att laga bilen. De ska byta hela motorhuven, bildörren och byta allt där lamporna ska vara.

Det värsta är hyrbilen vi har nu, rena rama skämtet till bil tycker jag! Plast, plast plast, bara plast, riktigt obehaglig att köra, obegriplig frontpanel eller vad det heter (där man kan ändra musiken, värmen mm) och obekväm att köra. Förstår inte hur folk köper bilar från det märket. Jag ska vara snäll och inte hänga ut bilmärket, men det är ett billigt märke så mycket kan jag säga..

Kalas x 2

Har varit hemma en timme nu, snart ska jag iväg på 90-års kalas, det är Petters mormor som fyller år. Ikväll blir det kräftskiva, men tyvärr så jobbar jag imorgon så det blir lugnt för min del. Dags att göra sig iordning inför kalasen.

Trevlig helg!

Ett hus fattigare

Då var det klart! Både husköp och hus försäljning. Igår skrevs papperna på att Joel köper vårat hus, Grattis Joel till husköpet!
Jag måste erkänna att det känns konstigt att bo i huset nu, för Joel äger huset men vi bor här.. lite mystiskt. Nu börjar det kännar lite mer på allvar att vi ska flytta till det fin fina huset.
Det är bara 4 soptömningar kvar tills vi flyttar :)

Nu ska jag göra mig iordning inför jobbet. Jobbar den stora helgen och imorgon ska jag klämma in en kräftskiva på kvällen.

Bad girl

Jag är väldigt ärlig av mig, nästan lite dumt ärlig ibland. Men idag kikade jävulen fram hos mig..
Var i affären och la upp alla varorna på bandet, när kassörskan sa att jag inte behövde ställa upp blommorna utan att jag istället sa vad de kostade och hur många jag hade. Skulle precis till att säga att de kostade 39.90 när hon säger: jag har för mig att de kostar 29.90. Det var i det ögonblicken jävulen tog tag i mig och övertalade mig att hålla med kassörskan, och där var tre blommor, så det blev 30 kronor billigare. Jag har ju inte gjort något större fel eftersom hon trodde att blommorna kostade mindre.. eller?

Idag åkte jag och Petter hem en snabb sväng, ja till vårat nya hus :)
Vi var där och mätte carporten för vi har hittat ett bra erbjudande om en garageport som vi ska montera dit. Men monteringen får vänta tills att vi flyttar in.

Ludde

I sommras anföll denna katten mig, och just då önskade jag att han var död.
Men sedan dess har han varit så kelen/fjäskig så jag börjar nästan tro att det är hans sätt att be om förlåtelse. Det är svårt att inte förlåta honom, se bara så söt han är.


Ludde sover räv.


(Har så rent hemma att golvet blänker hihi)

Valet 2010

Hur tänker folk egentligen? Vad har SD att göra i riksdagen?? Det är nästan så man skäms över Sverige.

Igår skulle vi till ett par kompisar i Halmstad för att hämta våran hårddisk som vi hade där. Det var inte tänkt att vi skulle stanna, men de bjöd in oss. Vi hade varit och handlat så vi tog det och lite utav deras mat så fixade vi lite taccos till kvällsmat, efteråt blev det film. Allt var oplanerat och väldigt enkelt (vi hade myskläder på oss) och det blev så lugnt och trevligt. Man kunde verkligen koppla av och njuta. Riktigt skönt!
Sen for vi hem och la oss direkt och kollade på valvakan tills vi somnade. Det vill säga att älsklingen kollade ett tag medans jag somnade direkt ;)

Snart ska jag hämta upp mamma för att sen åka vidare till gymmet där ett roligt zumba pass väntar.
Känner att jag behöver röra på mig nu, har varit lite slapp de senaste dagarna.

Sista sommardagen

För någon vecka sedan var det en fin och någorlunda varm dag. Antagligen den sista sommardagen innan hösten drog in med stormsteg. Jag fick tog med mig kameran på en promenad i området och några bilder fick jag allt till.

Idag är det tänkt att jag och Lisa ska rida till stranden, men när man kollar ut så blir det nog att vi struntar i det. Det är halv storm ute och skurarna kommer titt som tätt. Det blir nog till att låta pållen vila och rengöra sadel och träns istället. Inte så roligt, men med trevligt sällskap så blir det roligt.

Kärleks sms

Idag fick jag ett så fint och rörande sms av min underbara kille.

Petter Gustavsson har värdens bästa tjej!
Hon tröstar mig när jag är ledsen,
hon tar hand om mig när jag e sjuk.
Hon har glimten i ögat och älskar mig över allt annat på denna jord!
Du gör mig lycklig, förstår du det??
Älskar dig mer än mitt egna liv!
Du är mitt allt!
Puss på dig hjärtat.
Din egen Petter

♥ Tävling

 

 

 

TÄVLINGSREGLER:

 

För att få chansen att vinna ett presentkort för 250 kr hos Living and Room gör du så här:


Använd text och bild ovan och lägg den som ett inlägg i er blogg. Se till att länkarna fungerar. Kommentera även detta inlägg genom att besvara frågan: Hur många fans har Living and Room på facebook? (Avrunda till närmaste hundratal). Länka tävlingen till LIVING AND ROOM här


Om du inte har en blogg men fortfarande vill vara med och tävla kan du om du vinner i stället få chansen att vinna en valfri produkt för upp till 100 kr ur Living and Rooms sortiment. Gör så här
:


Kommentera detta inlägg genom att besvara frågan: Hur många personer gillar Living and Room på facebook? (Avrunda till närmaste hundratal). Passa även på att själv bli ett fan.  Kom ihåg att lämna din mailadress.


En vinnare kommer att dras. Av Living and room den 26/9


Beslutet

Bara för en liten stund sedan bestämde jag mig för att hoppa av den ena kursen som jag pluggar, marknadsföring. Det finns tre anledningar till att jag kommit fram till detta beslutet:

1. Jag tycker att kursen är svår att lära sig på distans. Jag personligen lär mig bäst av att ha någon som står och undervisar och att man sen får uppgifter att lösa.

2. Kursen är inte så viktig för mig för att söka till en utbildning senare. Valde mest kursen för att den verkade bra att ha läst, vilket den säkert är oxå, men inte just för mig. Det lutar mot att jag vill läsa en ekonomi utbildning så småningom.

3. Det är bättre att jag hoppar av kursen så att jag helhjärtat kan satsa på företagsekonomi som jag måste ha för vidare studier.

Skånes djurpark

Ja i helgen var jag iväg med jobbet på Skånes djurpark. Här kommer några bilder på några utav djuren som var där.


Skogens konung.

Jag hade glömt att det bara var nordiska djur på djurparken. Jag sknade tigrarna, zebrorna, aporna mm. Lite tråkigt. Jag får försöka locka med mig några barn och gå på en djurpark där det finns "riktiga" djur någon dag.

Utflyckt med jobbet

Nu bär det snart iväg till Skånes djurpark med jobbet och det blir en övernattning. Kameran är laddad, väskan är snart färdigpackad, det här kommer bli skoj. Bara det att åka buss som är så skönt längtar jag lite efter. Jag hoppas på att få några riktigt fina bilder, och får jag det kommer jag att visa dem här.

Farmor 90 år.

Grattis farmor Maj-Britt!
Idag fyller min krutgumma till farmor hela 90 år. Hon är pigg och klar i huvudet, det som är synd att hon hör såpass dåligt. Just idag tyckte jag att det lös lite extra glädje i henne, vilket får mig att bli glad.
Min fasters ena hund, Siv


Andra hunden, Ella


Båda hundarna, även kallade "Kidsen" brukar ofta ligga i knät och gärna låta huvudet vila på bordet.
Här vilar Siv sitt huvud i mitt knä.


Siv vilar huvudet på bordet igen, denna gången i Petters knä.

Frida 29 år

Grattis Frida!


Frida på sin möhippa.

Jag har fortfarande inte riktigt fattat att vi köpt hus, inte ett sådant fint hus. Det börjar väl sjunka in när vi börjar packa. Men tankarna snurrar som bara den om hur vi ska möblera i huset.
Nähe nu blir det en morgon promenad, vid middag är det utbildning, tecken som stöd. Ska bli väldans intressant!

Köpt hus!

Nu är det klart. Vi har köpt hus!! Har lite svårt att fatta det, men enligt papperna så blir vi Skumeslövsstrands bor innan jul :D Jag har redan börjat spana in möbler och gjort en lista på vad som behöver köpas så nu får vi börja köpa, för det är en hel del.. Det kanske är dags att börja packa redan ;)

Nu ska jag försöka smälta det hela med att kolla på Ullared på tv.

Liseberg

Mindre än timmar kvar tills att jag kan göra ett glädjehopp!! Har glädjefnatt i hela kroppen och har svårt att sitta still :D

I lördags var vi på Liseberg (som alla andra...långa köer) Jag som är lite feg och inte åker alla karuseller fick snällt stå och vänta medans de andra åkte. Vi hade med en hel påse med mynt som vi tänkte spela med, vilket jag passade på när de andra åkte karuseller som inte jag vågade. Jag spelade, spelade och spelade och vann ingenting!! Sen kom Petter och spelade 3-4 gånger och vann stjärnvinsten, två kilo toblerone. Det var bara att konstatera att han hade flyt och inte jag. Strax efter att han vunnit stjärnvinsten vann han även andra pris, vilket var en paradisask. Sen fick han inte spela mer på chokladhjul!! Tyvärr vann han inget på teknikhjulet, det hade man haft lite mer nytta av om han vann, framförallt så hade man inte blivit tjock på köpet..

Om jag hinner (efter glädjehoppet) ska jag träna med mamma, det blir zumba. Hoppas verkligen att jag hinner med att åka och träna, behöver som sagt det nu efter all chokladvinst...

Kollonilotten

Jag har glömt att säga att jag var med farmor en dag och satte upp en grind som jag snickrat ihop, som hon har på sin kolloni. Hon blev så himla glad över grinden vilket gjorde mig glad.
Farmor har verkligen vad man kallar gröna fingrar. Allt hon rör vid, ja nästan döda växter får hon till att växa och blomma. Nästan som om hon väckte blommorna till liv igen.I nästa vecka fyller farmor år, 90år. Har svårt att fatta att hon är så gammal, men det har nog mycket att göra med för att hon är en krutgumma. Hon bor själv i en lägenhet på första våningen (dock några trappsteg upp), när hon ska till kollonin, kyrkogården eller handla cyklar hon. Men för att kunna cykla släpar hon upp och ner cykeln från källaren varje för hon är rädd att den blir stulen annars.

Ang det jag skulle berätta idag får tyvärr skjutas fram ännu längre, ända till på måndag för att vara exakt. Det är svårt att hitta en tid där många kan samtidigt. Lovar att berätta så fort allt är klart.

Rännenäs gård

Idag var jag och hälsa på en kompis vars shetlandsponny fått ett föl. Cyklade dit och fotade lite. Fölet som heter Rännenäs Polly skulle tydligen vara lite skygg av sig, men hon var väldigt nyfiken på mig och min kamera när jag kröp runt i hagen så hon kom fram och gosa och jag fick flera pussar på munnen av henne. Pälsen var så otroligt mjuk och gosig, mjukare än ett gosedjur.Nyfiken som en strut var hon i början :)Pollys mamma Molly.Ska man bli stor och stark måste man äta.Efter maten måste man ta en tupplur.Kisungar var där oxå och de vägrade att vara stilla.

RSS 2.0