Skräckslagen

Jag blev livrädd i onsdags kväll när jag skulle hälsa på min mormor.
När jag kom innanför dörren blev jag först väldigt förvånad över att det var så mörkt i lägenheten, sen såg jag det som gjorde mig skräckslagen... Mormor ligger i en väldigt konstig ställning (tänk er att det ser ut som att hon är på väg att trilla ner med benen och rumpan från sängen) och hon var likblek i ansiktet och håret stod åt alla hålla och kanter. Jag slängde mina väskor och rusade fram till henne, hon hade hög feber och hade bara druckit några glas och inte ätit någonting på hela dagen (jag var där vid 17-tiden)
Jag skällde på henne (för jag blev så rädd) om varför hon inte ringt om hjälp.
Anledningen var att hon inte orkat gå upp och hämta telefonen (pga febern). Jag tvingade i henne några tabletter och ställde fram mat, vatten och la telefonen på nattduksbordet. Stannade en stund och hon blev lite bättre.

Ringde henne morgonen efter för att höra hur det var med henne. Hon var fortfarande dålig och hade hög feber, dessutom så hade hon ont i sidan och hon misstänkte själv lunginflamation. Jag ordnade en tid hos doktorn till henne och stannade en hos henne ett tag. Det är då inte lätt att ha lunginflamation och svår astma samtidigt så jag var orolig att hon skulle få svårare för att andas.

Jag var tvungen att åka iväg, och min mamma kom direkt från flyget (hon har varit i Turkiet en vecka) och tog över "passandet" av mormor :)
Hon kom till doktorn och fick göra en infektions röntgen och den visade att hon hade en kraftig lunginflamation på höger lunga. Så nu ligger hon på sjukhuset och får extra stark madicin. Läkaren sa att det var tur att hon kommit in så pass snabbt som hon ändå gjorde (tack vare mig).

Känns skönt att hon nu får en ordentlig vård så att hon blir frisk och kry igen.

Läxan

Idé brist på blogg inlägg. Lägger därför ut min läxa och resultat inom photoshop.
Varsogod att beskåda.


Uppgiften var att ta bort soptunnorna på bilden.


Så här blev resultatet.

Jag tog även bort "elskåpet" och hoppades på ett plus i kanten från läraren ;)

Nya skor

Redan fredag... men hallå, hur snabbt gick den här veckan? För ett tag sedan skrev jag att det är fyra soptömmningar kvar innan vi ska flytta. Nu är det bara två tömmningar kvar. Vart har tiden tagit vägen? Jag borde börja packa på allvar, speciellt om dagarna ska gå så här fort fram!

Nu är det inga undanflykter för att inte börja springa längre. Var hos ortopeden och skulle kolla om jag behövde nya inlägg för jag har fått ont i fötterna de senaste veckorna när jag promenerat. Det var inte så konstigt att jag fått ont i fossingarna.. Skaffade inläggen när min höft var sne vilken gjorde att jag föll in på insidan om foten. Men nu när min höfft är rak och bra behöver jag inte så mycket stöd på insidan om foten. Det var snarare att jag trillade över på utsidan om foten nu. De slipade till inläggen och det känndes genast bättre.
Men mina löparskor blev utdömda.. så det fick bli ett par nya skor. Rosa och fina =)





Erkänn att ni tycker dem är snygga!

Jaha bara några timmar kvar tills jag börjar jobba. Är bäst att jag gör mig iordning så jag slipper stressa.

Torsdagsmys

Snacka om att vara förvirrad. Igår kväll precis när vi skulle lägga oss kollade jag i kalendern för att se vad som skulle hända dagen efter. Till min förtvivlan trodde jag att jag hade missat en lektion i skolan, favvo ämnet dessutom. Gick till Petter för att beklaga mig när han säger, med det är ju torsdag imorgon, inte idag. Åh vad glad jag blev! Jag hade ju inte missat lektionen.
Dessutom ska jag till ortopeden för att kolla om jag fortfarande behöver inlägg i mina skor. Igår var jag övertygad om att det var som idag, men insåg att det var inte förrän imorgon.
Jag är aningens förvirrad, men man blir som man umgås ;) umgås mest med älsklingen.
Förlåt älskling! Är på lite rethumör, hoppas du står ut med mig ikväll.

I helgen är det min stor jobbar helg. Börjar 15.00 fredag eftermiddag, slutar 10.15 lördag förmiddag. Sen börjar jag 10.00 på söndag och slutar 8.30 måndag morgon. Dessutom så är det möte med jobbet på måndagen direkt efter jag slutar, så mötestiden är mellan 8.30-10.30.
Nu vet ni vad jag kommer göra denna helgen.

Eftersom jag och älsklingen inte får någon fredagsmys så ska vi ha det redan ikväll. Torsdagsmys :)
Kommer bli så mysigt och gosigt så ni anar inte. Massa tända ljus, krypa ner under en gosig filt och älsklingen nära sig, äta gott och titta på tv.
Åh vad jag längtar till ikväll!!

Ork..?

Från början hade vi inga planer för helgen, men kom på att vi hade en kompis som fyllde år. Så det blev födelsedagsfest och sedan utgång i Halmstad.
Födelsedagsfesten var riktigt trevlig, likaså utgången =)

Bloggen verkar strejka med att ladda upp bilder..
Nu hade du tur Edmund som slapp en bild på dig, födelsedags grisen =)
Grattis i efterskott!

På söndagskvällen fick jag feber och deckade i soffan vid 20-tiden, la mig en timme senare i sängen. Sov oroligt pga febern och under måndagen var febern inte så farlig, orkade rida en liten stund på kvällen.
Idag har jag inte känns av någon feber alls, men min ork och energi har sprungit iväg från mig.. Hittar ni den på vift någonstanns så snälla lägg den på brevlådan och skicka hem den!

Har lyckats sno lite energi, måste vara från katten för han var tokig tidigare idag, men helt plötsligt blev han trött och la sig och sov, och jag blev lite piggare =)

Jag har nog suttit vid datorn lite för mycket den senaste tiden för jag har verkligen inte velat gå in på datorn i helgen eller igår. Det kan bli för mycket utav det goda ibland.
Men börjar känna mig dator sugen igen, som tur är :)


Aj aj aj..

 ..aj aj min rygg! Har haft ont i ryggen i en vecka och igår var jag hos naprapaten och fick en rejäl omgång. Jag hade rejäla låsningar på båda sidorna i ryggen och lite i nacken. När kan knäckte till i ryggen så knackade det så mycket och rejält att jag höll på att tappa andan. Efter behandligen hade jag mer ont än tidigare och jag kunde bara sitta i max 10min sen var jag tvungen att upp och röra på mig.
Har sovit dåligt inatt, vaknat en gång i timmen, varje gång klockan var halv ... nånting, då hade jag ont i ryggen och var tvungen att vända på mig. Nu på morgonen känns det bättre (som tur är!)

I torsdags var jag i stan under middag för att Petter behövde köpa några tröjor och ett par byxor. Det blev 6 st tröjor, en skjorta och ett par byxor till honom. Blev själv sugen på att köpa lite kläder, framförallt "fest" kläder. Hittade 8 olika plagg som jag handlade och priset blev inte så dyrt :) Kan det bli bättre när man hittar snygga kläder för en billig peng!? Nä tror faktiskt inte det.
Har lovat Maja att ta bilder på kläderna och lägg upp dem här, de kommer. Hoppas att jag hinner idag annars får det bli lite senare.

Tänkte även lägga upp en bild på mig nu när jag är brunett. Ska bara lyckas ta en bild på mig själv först.

Alfred 5år

Grattis Alfred på 5 års dagen! Idag fyller mitt bonusfadder barn år, hela 5 år, jösses vad tiden går fort.. Stora killen =)

Var hos frissan idag och blev brunett och är så otroligt nöjd med färgen, varm brun färg! Kunde inte bli bättre!! Tack söta Emelie!

Var på gymmet igår och det var längesen jag körde ett FM pass, känndes skönt i kroppen efteråt och gissar på att jag får träningsvärk lagom till imorgon.
Men redan ikväll är jag på det igen, du blir det zumba som är så otroligt roligt!
Har du inte provat på zumba så testa!!

Imorgon har jag beställt en tid hos naprapaten för jag har haft ont i ryggen flera dagar och det knakar obehagligt i den. Känndes som att det är någon form av låsning när jag tränade igår. Ska bli skönt att att bli knäckt, eller ja efteråt är det skönt men ömt.

Tjillevippen!

Är så...

... glad!! Fick beröm av chefen på medarbetar samtalet idag :) Hon tyckte att jag har hög kunskap inom mitt jobb (personlig assistent) men det roliga är att jag inte har någon utbildning inom området, men ändå har jag tydligen hög kunskap. Kan man bli gladare!?

Har kunnat bocka av två saker till på veckans planering, och snart ska jag till skolan och då blir det en till bock.




Hästen var frisk igår och jag och Lisa tog en härlig ridtur på stranden i det fina vädret, i solnedgången. Ja det var så...romantiskt hihi

Veckans schema

Igår började jag och Petter på våran gigantiska trädgård. Har ingen emot storleken på tomten, men storleken på alla rabatter från förra ägaren av huset. Vi kom en bit, men långt ifrån klart. Idag ringde svärmor och undrade om hon fick komma och hjälpa till med rabatterna (hon vet om hur tråkigt både jag och Petter tycker att det är) Så nu är rabatterna klara! Är bara trädgårdslandet kvar...men det får Petter ta :)

Så här ser veckans schema ut för tillfället.
(Gissa om det var skönt att redan nu kunna bocka för att trädgårdsarbetet är klart!)



Ikväll ska jag iväg till pållen igen, så snart kan jag bocka för det oxå.
Håller tummarna att hästen är frisk idag, för sist var han halt.
Underbart väder ute så det ska bli skönt att rida idag!!

Tjingeling!

Barnvakt

Idag satt jag barnvakt åt Petters systerson Algot. Jag har nu bytt min första bajsblöja och det var ingen vanlig bajsblöja.. Det var en rejäl kladd han lagt, det var bajs upp till ryggen på honom stackarn. Så det var bara att ta tjuren i hornen!








Vi gjorde allt möjligt under dagen, lekte med lego, la pussel, lekte med olika leksaker och gosedjur, blåste såpbubblor och tog en promenad.

Ikväll blir det bio med älsklingen :)

Jag stödjer Rosa Bandet!

Jag stödjer Bröstcancerfonden.
Designen bakom årets rosa bandet heter Liselotte Watkins och det är ett böstmönster på det, himla fint!
Köp Rosa Bandet du oxå!


Niklas 30 år

Grattis Niklas på 30 års dagen!


Niklas på sin svensexa

Hästapållen som jag rider en gång i veckan var halt när jag kom till stallet igår 
:( Fick ta hand om honom och pyssla om honom för att få honom att må bättre.
På kvällen sen blev det zumba och det var svettigare än vanligt, men det var många som sa det (tog vi i extra mycket? Ja det säger vi!) Jag märker en otroligt stor skillnad nu från första gången jag var med på zumba. Då kunde jag inte skaka rumpan och var fruktansvärt stel i höften. Nu är jag mjuk i höften och kan knappt sluta att skaka rumpan :)
Men skaka på brösten är störtomöjligt för mig, blir bara att jag skakar på rumpan istället.. Detta måste övas på!!

Tyvärr blir det ingen träning ikväll, för vi ska fira Niklas. Vilket kommer bli roligt och gott!

Göteborgsvarvet 2011

Gjorde jag något dumt precis? Såg att flera vänner anmält sig till Göteborgsvarvet, blev sporrad och anmälde mig själv. 21 maj smäller det, vet dock inte hur jag ska lyckas springa 21km. Det är väl bara att lägga benen på ryggen och börja springa...

Bröllopsmässa

Igår var jag och min svägerska Denice på bröllopsmässa på Wapnö. Det var mycket fint att kika på och vi fick massvis med gratis produkter :) Träffade även Kristina som var där och ställde ut, jag svarade på några frågor i en tävling så nu hoppas jag på vinst.

Igår fyllde även mamma år. Grattis mamma i efterskott! Det blev ett trevligt litet kalas (vi är inte så många i släkten + att alla inte kunde komma)

I helgen som precis varit var första helgen som vi inte hade något planerat sen i somras, så vi gjorde så lite som möjligt och bara låg i soffan och gosade. Det var längesen och det behövdes!
Nu blir det läxa, stallet och zumba.

Läxor

Har äntligen blivit klar med det tråkiga företagsekonomi arbetet. Skönt att ha skickat iväg det!
Nu sitter jag med en anna läxa, men den är betydligt roligare :) Vad läxan går ut på kan ni nog gissa er till genom att kika på bilderna nedan.




RSS 2.0