Vill inte ha volanger!

Ska använda Ikea presentkortet i eftermiddag som jag och killen fick i julklapp och även julpengar och gamla födelsedagspengar. En byrå i fin hallen kommer det att bli och nya tallrikar. Vi har inte så många tallrikar och de vi har börjar gå sönder, naggade i kanterna. Inte så roligt att bjuda hem vänner för att äta när tallrikarna är trasiga..

Innan dess ska jag till gymmet och försöka få bort några kilo julmat runt magen (så kallade volanger) Hoppas det räcker med ett träningspass för jag tänkte köpa en kjol efter träningen...  och hoppas på att jag kan köpa min vanliga storlek!


Naken pepparkakor

Igår på självaste julafton bakade jag pepparkakor på morgonen. Allt denna julen är förskjutet, klä granen brukar jag göra ett par dagar innan julafton, men den blev inte klädd förrän julaftons middag. Jaja jag skyller på flytten denna gången.. :)

Så här blev pepparkakorna


M + P = hjärta

Alla barnen får nu hålla för ögonen!


Jag var bara tvungen att skoja till det när jag bakade.
Killens reaktion var: De där bjuder vi inte på, de får vi äta själva! Haha


God Jul

Tomtarna har nu kommit fram och de säger att de trivs bra i det nya huset. Skönt att få ett godkännande från dem :)Stolt "mamma"

Tomtarna kom aldrig upp för jag var helt slut efter att jag plockat undan och gjort plats för dem, förkyld, därav inte så mycket ork i kroppen.
Men imorgon när jag kommer hem från jobbet har jag och killen bestämt att vi ska hjälpas åt att ta fram tomtarna. Får se vad de säger, för de vet inte om att de har flyttat än ;)

Katten har fått börja gå ut själv, de första gångerna var vi ute och fixade samtidigt, Ludde älskar när vi är ute i trädgården, att springa med och busa. Men bara för en stund sen började han bli rastlös här hemma så han fick gå ut helt ensam. Var ute och ropade ett par gånger på honom, men ingen Ludde syntes till.
Efter en stund så hörde jag hur det kraffsade på dörren, och där stod han och ville komma in.

Känner mig som en stolt mamma över att våran duktiga kise hittade hem :)
(jag misstänker att det är så här mammor känner sig när de är stolta över sina barn)

Var är tomtarna?

Lucia igår... jösses vad tiden går fort, hinner inte riktigt med!
Jag kom fram till igår att det inte är någon direkt julstämning i huset, så idag ska alla tomtarna fram :)
Ska försöka ta några bilder på huset för jag märker att det är en efterfrågan på det.

Idag ska våran carport bli ett garage =) Det är ett dubbelgarage, men bara port på den ena, så idag ska garaget bli "helt" så vi kan stänga in bilarna över natten, så de inte står ute och fryser.

Igår var jag hos bästaste frissan Emelie, så nu är jag snygg inför jul och nyår :)

Kanske är bäst att gå upp ur sängen och göra sig iordning innan gubbarna med garageporten kommer..

Ta tillvara på livet

Det gäller att ta tillvara på livet innan det är försent.
Det gäller att hålla sams med sina nära och kära, rätt som det är så kan de vara borta.
Det gäller att säga "Jag älskar dig" till dem man älskar, kanske säga det en gång extra, för olyckan kan komma när som hellst.

Det är nu 4,5 årsen som min kära pappa gick bort. Jag minns det som igår när jag höll honom i handen när han somnade in. Tiden går så fort.
Idag skulle min pappa fyllt år.


Vilse

Ja idag var det dags att skämma ut sig inför de nya grannarna..
För att katten ska hinna få ett litet revir så brukar jag gå med honom i koppel några dagar innan han släpps fri, när vi har flyttat. Detta var då dags idag, jag passade på att gå med honom på dagen när alla andra jobbar så så få som möjligt skulle se oss.
Gick ett varv runt kvarteret och han var hur duktig som hellst, precis som om han vore en hund.
När han ville gå ett varv till runt så ville han gå in i grannarnas trädgård, men det tilllät jag ju självklart inte och då började han morra på mig.. men vi kom hem som vänner.Våran katt har en enorm egen vilja och väääldigt speciell och räds inte för att hugga en rätt som det är.
Extremt opålitlig!!

Senare på dagen kännde jag mig tvingad till att springa en runda för jag har inte tränat något på över enhel vecka pga flytten. Sprang ner till stranden och sen upp igen.
Jag har ett lokalsinne som inte existerar så jag hade svårt att hitta hem igen.. Jag visste åt vilket håll huset låg, men inte hur jag skulle ta mig dit. Jag trodde jag skulle komma fram till affären när jag sprang på en väg, jag sprang och sprang, men ingen affär. Till slut var jag tvungen att svänga för att försöka hitta något som jag kunde lokalisera mig med, upptäckte till min stora förvåning att jag sprungit i en åtta (alltså har jag lyckats korsa min egen väg utan att känna igen mig..)
Jag får ta med karta och kompass nästa gång jag ger mig ut..

I´m a live...

...nästan iaf!
Hade glömt hur jobbigt det är att flytta...

Sista kvällen i det gamla huset packade vi ner det sista. Bla så sorterade vi killens enorma hög med udda sockar och ja det var en hel del... Trötta som bara den var vi så vi livade upp sorteringen med att leka "finns i sjön" med hans sockar.
-"Jag vill ha alla dina svarta sockar med två röda ränder på"
-"Finns i sjön!"

Ja just "finns i sjön" blev det oftast till svar.

Sista natten låg vi på golvet och sov bara för att det tog tid att skruva isär sängramen och orkade inte gå upp tidigare än planerat på själva flytta dagen.

Idag blev vi klara med tömningen av gamla huset och även städningen. Sjukt skönt! En stor klump i magen försvann när jag märkte att vi skulle bli klara i tid med städningen! Imorgon får vår kompis som köpt huset nycklarn och det ska bli så skönt att kunna koncentrera sig på vårat nya hus.

För tilltället får man ta sig över en hinderbana för att ta sig fram här hemma, hoppa över, trippa på tår och dar in magen, krypa under lådor, kartongen mm. Hur såg golvet ut nu igen??

Bäst att krypa ner i sängen (med sängram) och nana kudden så man är pigg och utvilad imorgon för att ta tag i hinderbanan som ska försvinna.Jag vill ge ett stort TACK till Kerstin, Lars och mamma som hjälpt till med städningen av huset!!

Studierna

Igår fick vi nycklarna till huset :)
Åkte dit direkt med kartongen med julsaker för att sätta upp gardiner och adventsljusstakar Äntligen!

Strax ska jag göra em sista inlämningsuppgift i företagsekonomi och det innebär att jag kommer vara klar med kursen i hela 6 veckor tidigare än planerat. Sjukt stolt över mig själv!

Jag och killen hade en deal att om jag klarade alla kurserna så skulle jag få en Iphone i julklapp. Eftersom jag vet vad jag ligger i alla kurserna så vet jag att jag kommer klara dem och då får jag min Iphone :)
Men saken är den att vi var tvungna att förnya våra abonemang för ca en månad sen och fick då rabatt på att köpa en Iphone, så jag har redan en. Nu hoppas jag på att få en till i julklapp för det var ju dealen ;)

Nu kommer det bli en liten blogg paus eftersom vi ska flytta och jag prioriterar flytten före bloggen. På fredag går stora lasset och blir första natten vi sover där. Sover och sover... kommer säkerligen ligga vakna och lyssna efter alla nya ljud som huset gör, men får hoppas att vi är helt slut efter flytten att vi somnar bums och sover som små grisar hela natten ;)


RSS 2.0